19min.bg

Делото срещу Вальо Топлото и майка му продължава през февруари

Делото срещу бившия директор на Топлофикация Валентин Димитров и майка му Цеца Димитрова, ще продължи през февруари 2010 г., информира БГНЕС.


След съвещание съдът не прие искане на защитника на Цеца Димитрова за прекратяване на съдебното производство и връщането на делото на прокуратурата. Съдът прие, че е налице процесуално нарушение, но то не е съществено и не е предпоставка за спиране на съдебния процес. На днешното заседание ход на делото не бе даден, защото подсъдимите са получили препис на обвинителния акт на 30 ноември.


Процесът ще продължи на 15 февруари 2010 г. от 9.30 часа.


Пред журналисти наблюдаващия прокурор Божидар Джамбазов коментира, че срещу двамата подсъдими има повдигнато обвинение за данъчно престъпление - неплащане на данъци. Срещу Валентин Димитров има обвинение и за изпиране на пари, общо в размер на около 20 млн. лв. Прокурор Джамбазов припомни, че това е първото производство срещу Димитров, но фактически е четвърто дело срещу него. По искане на подсъдимите те бяха изведени от съдебна зала от служители на съдебна охрана.