19min.bg

Делото "Цалапица" продължава с разпит на свидетели, очната ставка се провали

Вторият ден на делото „Цалапица“ започна без очна ставка между обвиняемия за убийството на 24-годишния Димитър Рангел Бизюрев и Борислав Динков, който вчера се съгласи на нея.

Не съм видял Рангел да удря Димитър,  каза единствено в съда Борислав Динков, след което бе изведен от залата. Той и братът му близнак Валентин са свидетели по делото и обвинени по друго дело за помагачество на Рангел Бизюрев.

Показанията на Борислав са противоречиви. Пред следовател той твърди, че Рангел е ударил Митко 3-4 пъти, а сега пред съда Борислав каза, че не е виждал Рангел да удря Малинов по лицето, които са от съществено значение по делото.

Според адвокат Светлана Званчева, която представлява Борислав Динков, върху него по време на следствието е оказван натиск, но не от полицията, а от психолози при разпита му пред детектор на лъжата.

"Това събеседване е провеждано цяла нощ. През цялото време той е искал адвокат, но искането му не е било уважено от тяхна страна. Той твърди, че му е оказван натиск. Има запис на това събеседване. В един много удобен момент за психолозите записът прекъсва и след това продължава, като видимо Борислав е разстроен, зачервен и плаче. Това е, което съм виждала и което той ми каза. Пуснала съм жалба", разказа адв. Званчева.

За известно време заседанието по делото срещу Рангел Бизюрев се проведе при закрити врати. Причина за това станаха показанията на 18-годишния Атанас Гунчев, за който се твърди, че е бил "отцепление" при заравянето на трупа на Малинов.

В залата Гунчев каза, че Димитър Малинов и единия от близнаците – Борислав, са имали спор за момиче. Гунчев посочи името Яница Герджикова и заяви пред съдията, че двамата младежи спорели за някакви голи снимки на момичето. Това даде основание на съдията да изведе всички присъстващи от съдебната зала, тъй като разпитите вече касаят личния живот на определени участници в процеса.

Съдът изслушва Гунчев при закрити врати. Преди това той заяви, че видял Борислав и Рангел в нощта на убийството да товарят „нещо дълго“ в колата. В онзи момент свидетелят не си е помислил, че това може да е трупът на Малинов.

Днес съдът трябва да разпита 11 свидетели пo делото.