19min.bg

Депутат незаконно е шеф на 2 болници

Депутатът от ГЕРБ д-р Руслан Здравков Тошев, противно на забраната на нормативните документи народни представители да управляват дружества с държавно и общинско участие, е шеф на специализираната болница по очни болести за активно лечение – Варна. А още по-скандалното: в конфликт на интереси е и съдружник в частната с наподобяващо име – Специализирана очна болница за активно лечение – 2000 – Варна.  


Работата обаче е още по-дебела, тъй като незнайно защо, той като управител е „пропуснал” да публикува в Търговския регистър – тази гордост на нашето електронно управление - финансовите отчети на общинското здравно заведение за последните 3 години: 2015,2016 и 2017 г. Причината е ясна: незавидните резултати. Само напомняме, че на народен представител вече бе снет имунитетът заради предшестващата му позиция на шеф на болница именно на тема финанси.


Всичко това става ясно от сигнал от управителния съвет на федерацията по шахмат, на която варненският бизнес депутат от ГЕРБ е шеф. Там пък са възмутени, че Тошев се представя за „майстор на спорта”, включително и пред Световната федерация ФИДЕ, без да има каквито и да било данни, че някога е покривал изискванията и нормите не само за майстор на спорта по шах, но и по какъвто и да било друг спорт, пише в сигнала.