19min.bg

Депутат от ДПС е гард на Пеевски: Ицо Хазарта

„Имах предложение да вляза в изпълнителната власт, но не го приех, тъй като  познавам възможностите си и смятам, че на този етап не бих бил полезен там”, заяви пред Nova Христо Петров, известен повече като Ицо Хазарта, новоизбран депутат от Продължаваме промяната.
„Не, не бих станал министър на културата, защото опитът ми не стига за такава длъжност. Със сигурност това, което съм правил през годините, би ми помогнало да бъда полезен в тази сфера”, уточни депутатът.
Той разказа за първия си работен ден в НС. Хазарта обясни, че не си е казал нищо с депутата от ДПС Делян Пеевски. „Ще кажа нещо, което вероятно голяма част от хората няма да могат да асимилират - ДПС имат депутат, който всъщност е охранител. Когато Пеевски отива до тоалетната, той отива с него. Когато някой друг от тяхната група напуска залата - той също отново отива с него. Това е депутат със заплата, който е сложен на избираемо място и ще гласува закони. А всъщност е охранител”, посочи Ицо Хазарта.
Силно впечатление му направили действията на част от депутатите, докато реч държал държавният глава Румен Радев.
"Първо, когато президентът влезе, голяма част от залата станахме прави, някои не станаха. След това наблюдавах една парламентарна група - вляво от мен (където седят депутатите от ГЕРБ). Докато президентът