19min.bg

Депутати дават на ДАНС и прокуратурата доклад за нарушения на Величие

По време на закрито заседание Народното събрание реши да изпрати на компетентните органи всички материали от доклада, изготвен от временната комисия във връзка с дейността на Ивелин Михайлов - идеолог на ПП „Величие“ и изградения в с. Неофит Рилски, община Ветрино, културно-исторически комплекс „Исторически парк“, предаде БНТ.

В доклада се посочва, че комисията е провела шест заседания и изслушаните лица от комисията, сред които служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов, председателят на Държавната агенция "Национална сигурност" Пламен Тончев, както и директорът на Националната агенция за приходите Румен Спецов.

В доклада подробно са описани и всички постъпили сигнали и писма до комисията. Изброена е и поискана информация от съответните компетентни институции от страна на комисията. От тях става ясно и че много лица са подавали сигнали за заплахи към тях от страна на Ивелин Михайлов. В доклада на комисията се посочват множество нарушения, в това число, че дружеството е финансова пирамида, че акционерите са получавали заблуждаваща информация, принуждавани са да теглят кредити за инвестиция в парка. Заседанието беше закрито с мотив да не се пречи на по-нататъшно разследване.

Депутатите решиха докладът от работата на комисията, заедно с приложението към него с ниво на класификация за ограничено ползване, да бъде изпратен по компетентност и предприемане на съответните действия на Прокуратурата на Република България, както и на Държавна агенция "Национална сигурност", на Министерството на вътрешните работи и на Министерството на финансите.