19min.bg

Депутатите-лекари от БСП отиват в болниците, останали без медици


Депутатите-лекари от БСП заминават за болниците в Свищов и Шумен, които останаха без медици,  съобщи във ФБ лидерът на БСП Корнелия Нинова.


По думите й стана ясно, веднага след като от ПГ на Левицата са разбрали, че в болницата в Свищов няма нито един лекар в К19 отделението, са решили да помогнат.


„Проведохме разговор с тримата наши депутати-лекари: проф. Михайлов, Тимчев и Тасков. Те изявиха желание да заминат за там и да се включат в помощ на хората“ уточни Нинова. „Обадих се на министъра на здравеопазването да даде съгласие да бъдат допуснати да лекуват в болницата. От него разбрах, че остра нужда от лекари изпитва и болницата в Шумен. Разговаряхме да разделим нашите депутати - единият в болницата в Шумен и двама в Свищов. Благодаря на колегите-лекари. На всички българи кураж. Знам, че ще се справим“ написа лидерът на БСП в поста си.


"Правителството е една от причините кризата да се задълбочава", заяви малко преди тоя Нинова пред БНР. "Пълен провал е управлението на кризата. Управляващите действат хаотично и приемат мерки на парче. Пропуснаха златно време - лятото, когато цялата система трябваше да се подготви за втората вълна на пандемията", категорична е тя.