19min.bg

Деца с неприлични жестове към Кирил и Методий

Поредна скандална снимка предизвика лавина от възмутителни коментари в интернет пространството и по-специално по социалните мрежи.



На снимката позират двама ученици – момче и момиче, видимо от малките класове, които без свян правят неприлични жестове към картина от стената. На нея може да се прочете знаменитият рефрен от един от най-светлите химни на българската просвета и култура „Кирил и Методий“ - „Върви, народе, възродени...”.



Възмутителната снимка се завъртя и във Фейсбук, провокирайки стотици негативни мнения и въпроси за образованието и възпитанието на младото поколение, съобщи БТВ.



Един от хората, споделили снимката, е написал следния коментар над нея: "Човек трябва да има много здрави нерви, за да издържи тази гледка. Това не е монтаж и гордите персонажи не са цигани. Те не са облечени зле. Те са добре отгледани, не са гладни. Те не са позирали за пари. Те не са неграмотни!!!!!!! Но те нямат ценностна система. Това са българските деца, които утре ще ни управляват. Срам ме е, че споделям тази гнусна снимка. Но това е действителността!"



Последният подобен скандален случай бе дело на младежи от ромски произход. През октомври трима ученици взривиха обществеността със своя снимка, на която заемат непристойни пози, държейки портретите на Васил Левски, цар Симеон I и княз Борис I.



По-рано група ромски момчета пък "се похвалиха" със снимка, на която се гаврят с портретите на починали хора в гробище.