19min.bg

Детският хор на БНР и състезателките по художествена гимнастика бяха отличени като посланици на Българската Коледа


Детският хор на Българското национално радио беше удостоен от Президента на Република България Румен Радев с грамота за принос в реализирането на благотворителната инициатива „Българската Коледа“ и проявените благородство, съпричастност, доброта и грижа за детското здраве. Отличени бяха и състезателките от националния отбор по художествена гимнастика. Президентът Румен Радев връчи лично отличията на посланиците на „Българската Коледа“ на церемония в Гербовата зала, на която беше валидирана и пощенска марка по повод 20-годишнината на благотворителната инициатива.

Президентът Румен Радев връчи грамотата на главния диригент на Детския радиохор Венеция Караманова. Пред БНР маестра Караманова каза: „За нас е чест, че Президентът на Република България удостои Детския хор на БНР като посланик на инициативата „Българската Коледа“! Певците от Детския радиохор винаги приемат участието си в тази благотворителна инициатива с радост, защото чрез изкуството си правят хората съпричастни към съдбата на нуждаещите се деца!“

Певците от Детския радиохор поздравиха Президента, участниците и гостите на церемонията с „Хубава си, Татковино“ на Емануил Манолов.   


Снимка: Ани Петрова, БНР