19min.bg

Детското отделение на болницата във Враца затвори врати

Детското отделение на болницата във Враца затвори врати и вече не приема пациенти, съобщи Нова телевизия. Това е шестото поред отделение на врачанската болница, което преустановява работа, след като преди време бяха закрити тези по кардиология, инвазивна кардиология, урология, съдова хирургия и неонатология.


Според началниците на отделението и служителите в него причините за преустановяването на дейността му са различни.


Ръководството заявява, че отделението спира да приема пациенти заради инфекция. Според медиците пък това се налага заради хроничен недостиг на персонал.


Служители в детското отделение на болницата във Враца са категорични, че няма персонал, който да поеме дежурствата за месец май. Това личало и от графика на медиците. Работният график на служителите, който е направен още през месец март, е начертан до 25 април.


Случаят коментира доктор Бисер Тодоров, който последен е затворил вратите на опразненото детско отделение. "Изписах последното дете, което беше налично в отделението и заключих детското отделение, защото след мен нямаше дежурен лекар", заяви той.


Не е ясно кога и дали изобщо отделението ще заработи отново. Линейки ще превозват спешните случаи в други клиники, а по-леките ще трябва да разчитат на собствен транспорт и евентуални свободни легла в болниците наблизо.