19min.bg

Deutsche Welle: В Страсбург пациентите над 80 не получават респиратори, а хапчета за сън

Регионът Елзас е един от най-тежко засегнатите от коронавируса във Франция. Ситуацията там бавно излиза от контрол и притокът от пациенти е толкова голям, че някои вече не получават грижи, съобщава германската медийна компания Deutsche Welle.

Лекарите съобщават за драматичното състояние във френския регион Елзас. В Университетската болница в Страсбург медицинският персонал работи дори и да е заразен с коронавирус, а пациентите над 80 години вече не получават терапия с респиратори.

Вместо това за възрастните хора се полагат само „грижи за край на живота с опиати и хапчета за сън“, твърдят служители на германския Институт за кризисна медицина от Тибинген в писмо до властите в провинция Баден-Вюртемберг, която граничи с Елзас.

Германски медицински експерти посетиха болницата в Страсбург в понеделник и след завръщането си предупредиха за „реална заплаха“ за влошаването на ситуацията. Те призовават местните германски власти да се подготвят „спешно“ епидемията да достигне това ниво и през границата.