19min.bg

Дянков назначи Сергей Кацаров за член на Държавната комисия по хазарта

Министърът на финансите Симеон Дянков назначи днес Сергей Костадинов Кацаров за член на Държавната комисия по хазарта на мястото на Марияна Велкова, съобщава БГНЕС.


Сергей Кацаров е роден на 19.09.1964 г. През 1987 г. завършва Висшето военно училище. Постъпва в МВР, от 1998 г. е служител на ГДБОП. Притежава сериозен опит в противодействието на трансграничната организирана престъпност в областта на изпирането на пари, финансови престъпления, подправяне на платежни инструменти, трафик на хора и високотехнологична престъпност.
Ръководил е международни операции за предотвратяване и разкриване на международни организирани престъпни групи, занимаващи се с пране на пари и източване на финансови средства от банкови институции. Многократно е награждаван с писмена благодарност от министъра на вътрешните работи. Удостоен с най-високото отличие на МВР – „почетен знак за особени заслуги, свързани с укрепването на правовата държава, защитата на държавните интереси, вътрешната сигурност и сигурността на Европа".