19min.bg

Димитров подписва Споразумение с Корпуса на мира

Министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров ще подпише ново Рамково споразумение за сътрудничество между Министерство на икономиката и енергетиката (МИЕ) на Република България и Корпус на мира на САЩ в България, съобщиха от пресцентъра на МИЕ, цитирани от БГНЕС.


Споразумението е относно Програма "Местно и организационно развитие”. Церемонията ще се състои на 7 април 2009 г. от 12,30 ч. в МИЕ. С подписването на новото Рамковото Споразумение се цели осъществяване на сътрудничество от взаимен интерес между двете страни, като се поставя акцент върху подкрепата на местни организации и групи в българските общности, които да развият своя капацитет за посрещане на местните нужди чрез усъвършенстване на човешките ресурси, организационно укрепване, установяване на партньорства и участие в гражданското общество.
Сътрудничеството ни с Корпус на мира започва през 1991 г. с подписването на Споразумение между правителството на Република България и правителството на Съединените американски щати относно програмата на Корпус на мира на Съединените американски щати в Република България. До момента Министерство на икономиката и енергетиката има три успешно изпълнени споразумения с Корпуса на мира.