19min.bg

Дионисий насъска протестиращи срещу БНТ (Видео)

Дионисий каза на хората пред БНТ да се разпределят по всички входове на телевизията, за да може все някоя групичка да се срещне с Бойко Василев и да го попитат защо не им дава трибуна, предаде Гласове. В същото време Арман Бабикян беше гост в Панорама. Нито един политик не бе поканен за участие в студиото за изданието на тв предаването, което съвпада със 100-тния ден от началото на антиправителствения протест.

 Преди три години Дионисий бе отстранен от Св. Синод на БПЦ като предстоятел на "Св.Александър Невски", заради сериозни канонични нарушения. Той е със запрещение да служи, а срещу него тече църковен процес. Дионисий е един от авторите на схемата с продажбата на архонтски титли от преди години. Това са несъществуващи духовни звания, които бяха продавани на богати бизнесмени със спорна репутация и откровени мутри, чрез измислен ритуал, който се провеждаше в избрани храмове. Дионисий и някои епископи продаваха арконтски титли, които струваха между 400 и 800 хиляди евро едната на бизнесмени като Чомбе и Слави Бинев.



Част от участниците в петъчния протест обградиха сградата на БНТ по време на предаването Панорама.
 
Минути преди 22 часа протестиращите опитаха да пробият полицейската охрана пред обществената телевизия и да влязат в нея. По фасадата на сградата бяха хвърлени и яйца. 


Виж видео ТУК!