19min.bg

Дискриминират българите зад граница: Манолова

"Този текст в Конституцията не е справедлив към българските граждани”, заяви лидерът на ИБГНИ Мая Манолова по повод решението на КС с двойното гражданство на Кирил Петков. „Той е един от първите, които трябва да бъдат променени", категорична беше  тя.


”Три факта следват от решението на Конституционния съд. Първо, то е факт и реалност в правния мир и ние сме длъжни да се съобразим с него. Второ Петков беше един от най-смелите български министри, който бръкна дълбоко в корупционното гнездо”, посочи Манолова.


"Това не е просто Петков. В подобна ситуация са десетки хиляди български граждани. Една голяма част от хората в чужбина имат двойно гражданство, защото са принудени. Управлението на България във времето ги накара да напуснат страната", подчерта тя.


"Ще оставя на компетентните органи да се произнасят, но самият факт, че решението идва две седмици преди изборите много хора ще решат, че това се използва с политически цели", допълни лидерът на ИБГНИ.


"Това е един юридически казус, който подчертавам се отнася до всеки един българин, който е в чужбина и има двойно гражданство. Това е дискриминация към тях и е нещо, което трябва да бъде поправено в следващия парламент", категорично подчерта Манолова.