19min.bg

До милион глоба за непочистване на сняг от Домусчиев, а ще му вземат ли концесията в София?


„С всеки сняг хвърляме във въздуха една детска градина”, обича да казва кметът на София Йорданка Фандъкова за цените на почистването на София от бялата покривка. Този път тя наказва с максимално възможната санкция – неплащане на пълната сума, почистващата фирма на братя Домусчиеви и Титан. К
метът не пожела да коментира пред 19 минути конкретната стойност на наказанието. Ако една детска градина в София струва към 2 млн. лева, а Домусчиев чисти половината град, значи глобата може да достига и милион, пресмятат специалистите.
Напомняме, че фирмата на шефа на КРИБ и бившите собственици на ЦСКА по думите на кмета е с последно предупреждение за отнемане на концесията. Вече са й наложени 2 от възможните 3 санкции преди прекратяване на договора, поради неизпълнение на ангажименти за инвестиции в нова техника.
Напомняме, че друга фирма от кръга на Домучсчиеви дължеше 60 000 000 лева на държавата за неизпълнени вложения по приватизацията на БМФ, заедно с неплатени данъци и осигуровки на същото дружество.
Апропо, в бравурния материал на американския Форбс за братята предприемачи, в който състоянието им се оценява на 2,1 млрд.долара, именно параходният бизнес е споменат като единия от двата възлови за тях. За боклука не става дума, макар той да осигурява стотици милиони лева приходи за сметосъбирачите.
Освен в София, титаните чистят също морската столица Варна и още много от големите градове в страната. Навсякъде при кметове от ГЕРБ.


 Мария Пенчева


 Снимка: София, кв. Бояна 11. 00 часа