19min.bg

Доганов депутат, заплашил с убийство колега, ще загуби ли бизнес с ВМЗ?

Депутатът Марио Рангелов от „доброто ДПС”, което се зарича, че били лъжи разпространените от „лошото ДПС” данни за сплашване на дейци на движението и принуждаването им да се кълнат във вярност на Чакъров и Аталай, беше абсолютно неизвестен до момента, в който негов колега народен представител го обвини в заплаха за убийство.

При това в самото навечерие на последната Коледа. Ивелин Първанов се оплака от парламентарната трибуна малко, след като представители на ДПС и Възраждане се счепкаха в парламента и се стигна до обиди и бутане. Твърдението не беше отречено, или поне не е чуто и не е отразено такова нещо. Даже тогавашният председател на НС предложи сезиране на прокуратурата по казуса.

"Депутатът от ДПС Марио Рангелов преди три минути ме заплаши, че в Плевен ще ме убие. Надявам се, че никъде другаде няма да го направи. Но ако е решил да го направи в Плевен, предполагам, че там се чувства превъзходно. Още веднъж казвам - заплаши ме лично", каза той, след което, чувайки гласове от парламента, добави: "Виждам, че има и съучастници", заяви от трибуната депутатът Първанов.

В област Плевен, където етническите турци и мюсюлманите се броят на пръсти, , партията печели последните мандати с 15%, което е в пъти повече от обичайните за нея. Мандати без реално мюсюлманско население се печелят напоследък и в останалите северни избирателни райони, откъдето вече няколко години влизат в НС и други другари от „доброто ДПС”. Това не е чудо - става  с логистичната и не само подкрепа на досегашното ръководство, против което в момента „доброто” скача.

Само за последните избори в редиците на Движението се говори, че помощта за област Плевен е била сериозна 6-цифрена, в пъти повече, отколкото в София, където ДПС също взе 1 депутат за първи път от 11 г. насам. Тоест, цената на депутат е значително по-висока от столичната, а това вече е феномен.

Самият Рангелов е енигма, макар да кара пореден мандат - той не е дебютант. На парламентарния сайт - най-официалният източник в държавата – няма нито дума за неговото образование, професията му и за езици, които евентуално владее или поне ползва. По ирония обаче стига до зам.-председател баш на еврокомисията на родния парламент, което е повече от удивително.

Плевен за него е най-близкият окръжен град – родом е от Кнежа, а нему приписват и изборните шумове, с които се прочу село Буковлък.

По-известна в областта е сестра му, която има приятел от прочутата мургава музикална банда Рико Бенд.

Около Депутата пък имало оръжеен бизнес покрай ВМЗ, който обаче рязко секнал напоследък, ако се вярва на негови колеги.


Радостина Тонева