19min.bg

Домашен арест за убиеца на Паоло, реши Апелативният съд

Убиецът на Паоло остава под домашен арест. Пловдивският апелативен съд потвърди мярката, определена от Старозагорския окръжен съд, съобщават от институцията.


Припомняме, 44-годишният Георги Сапунджиев е обвинен, че на 2 юни в Стара Загора поради непредпазливост е прегазил 4-годишното дете. Старозагорският съд наложи на Сапунджиев мярка за неотклонение „домашен арест", която той изтърпява в дома си в с. Змеево.


Прокуратурата обаче внесе протест и настоя за най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража".


Майки се организираха да посрещнат Сапунджиев пред съда в Пловдив. След случая с блъснатото момче, те се обединяват около идеята за промяна в Закона за движение по пътищата и Наказателния кодекс.


Съдът намери, че първоинстанционният съд правилно е преценил, че не са налице всички предвидени в закона предпоставки, за да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение по отношение на Георги Сапунджиев. От събраните до момента доказателства по делото действително може да се направи обосновано предположение, че той е извършил деянието, в което е обвинен.


Съдът прецени обаче, че липсва другата изискуема предпоставка за взимане на най-тежката мярка, а именно не е налице реална опасност да се укрие или да извърши престъпление. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.