19min.bg

Дончев: Има самозабравили се в ГЕРБ


 “Не е незаконно да носите хубав костюм или да карате хубава кола, въпросът е това да отговаря на доходите”, вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на bTV. Коментарът му е във връзка с формирането на етичната комисия на ГЕРБ, която трябва да разглежда нередности на членове на партията. Дончев подчерта, че това обаче не е разследващ орган. Припомняме, че от 19’ многократно питахме за скандално скъпия часовник на финансовия министър Владислав Горанов, който така и не отговори дали това е подарък, от кого, ако не - или как си го е позволил.
 „В ГЕРБ има самозабравили се хора, които заемат високи държавни длъжности”, призна вицепремиерът по повод на съмненията за корупция . Той обясни, че по принцип хората са "слаби" и, попаднали на властова позиция много от тях се изкушават да черпят от облагите на властта.

По повод сигнала на Яне Янев срещу кмета на Сандански, който е от ГЕРБ, Дончев каза, че нещата изглеждали смущаващи, но още се проверявали и вероятно другата седмица ще има решение. Дончев посочи, че сигналите до етичната комисия досега били повече от 10 от цялата страна и зад тях стояли конкретни лица с имената си.
"След като Цветан Цветанов вече не е част от ГЕРБ  (б.р. той остава член), трябвало да се вземат организационни мерки, за да няма дефицити в работата на партията, посочи Дончев.