19min.bg

Дори сигналът за бомба не спаси Цветанов

Дори сигналът за поставено взривно устройство на Московска 33 не успя да прекъсне заседанието на Столичния общински съвет, на което бе взето решение за уволнението на Стоян Цветанов от поста му на изпълнителен директор на Топлофикация-София. В крайна сметка, след като полицаите провериха сградата, общинските съветници продължиха работата си и отстраниха Цветанов от длъжността, която заемаше, заради както се оказа последно близо 95 милиона на дружеството, които потънаха с КТБ
Ден, преди да бъде уволнен, вече бившият шеф на дружеството досущ като през 1989 година организира трудовия колектив в своя защита. Оказа се, че около 1400 "доволни от управлението му"служители са се подписали против неговото отстраняване и искат да протестират пред сградата на Столичния съвет. Нищо подобно не се случи.


Както 19 минути писа, доколкото е известно практиката  е  да се отделят между 2 и 4 процента от цялата сума, която се държи в трезор, за да бъдат стимулирани директорите. 95-те милиона били 90% от парите на парното.


Вчера, в късния следобед, за временно изпълняващ длъжността изпълнителен директор на Топлофикация - София ЕАД бе избран Георги Беловски, който е един от членовете на Управителния съвет на Общинска банка.