19min.bg

ДПС-фирма взе 5 млн.лв. за озеленяване на непуснати лотове от АМ Хемус, има 27 млн.лв. от старата власт и бая дългове към НАП


Автомагистрала Хемус
може и да не е построена, но за сметка на това са платени 5 млн. лв. за озеленяването ѝ, пише Медиапул. Как се случва? Както и всичко останало по този проект - чрез предварително сключени договори, авансови плащания и т.н. И под шапката на държавното дружество Автомагистрали.




В края на 2019 г. Автомагистрали сключва договор за озеленяване за първите три лота на Хемус до разклона за Ловеч/Плевен. По-късно е подписан анекс за още три - участъците до Велико Търново.





В онзи момент, както и до днес, нито една от отсечките не е построена, камо ли да се стигне до озеленяване, да не говорим, че някои се оказаха и незаконни.


 Държавната фирма търси дървета и храсти. Фиксиран е и срок за доставката им - между есента на 2021 и пролетта на 2022 г.



 
Година по-късно, през есента на 2020 г. е проведена още една процедура, този път за лотове 7,8 и 9 - между Велико Търново и Търговище, които са проектирани само на хартия, но проектите трябва да се преправят заради свлачище и ловно стопанство.