19min.bg

ДПС подкрепя Румен Петков в Плевен

Областната структура на ДПС в Плевен подкрепя мажоритарната кандидатура на Румен Петков от "Коалиция за България", съобщи водачът на пропорционалната листа на движението Митхат Метин, предаде БГНЕС.


Метин е и първият депутат от партията на Доган в Плевенско досега. Решението за подкрепата е взето след преговори с Коалиция за България и одобрение от централното ръководство на Движението за права и свободи. "Най-близко до нас, до нашия избирател, стои фигурата на г-н Петков. Въпреки всичко, което се изписа и изговори за него в последните няколко години, той направи много за региона и като министър, направи много за плевенската общественост, поради това мисля, че той би бил успешен мажоритарен депутат от нашия регион", каза Метин.
Митхат Метин, се прочу със скандал с грубо кадруване в няколко земеделски служби в Плевенска област. В излъчен по националните медии запис той заплаши с "челен сблъсък" шефът на общинската земеделска служба в град Левски Володя Гичев, защото на три пъти му отказал повишение на активисти на ДПС. В края на 2008 г. Гичев бе уволнен заради несправяне с работата, а същата заповед получи и колежката му от Долни Дъбник Ралица Добрева. На техните места сложили временно изпълняващи от ДПС с по една година стаж.