19min.bg

Два екипа разследват катастрофата на Централна гара

Два екипа разследват сблъсъка на влаковете на Централна гара -следователи и  служители на БДЖ. Ако се установи, че машинистът на маневрения локомотив е виновен, той ще бъде отстранен от длъжност.


Припомняме, че вчера софтуерен проблем във временната маршрутно-компютърна централизация на Централна гара София предизвика закъснения в графика на движение на влаковете.

Според данните до момента на него му е прилошало, заяви пред БНТ инж. Венцислав Славков - управител на Български държавни железници.

"Локомотивният машинист ще бъде отстранен от работа до приключване на разследването и на всички лица, отговорни за случилото се, ще бъдат наложени дисциплинарни наказания", каза управителят на БДЖ инж. Венцислав Славков.


Нощта е преминала спокойно за пациента, който беше хоспитализиран в "Пирогов" след снощния инцидент. Мъжът е в стабилно състояние, съобщиха от лечебното заведение. Днес предстои диагностично уточняване на здравния му статус, предаде БНР.

Във вторник вечерта в Спешното отделение на университетската болница "Пирогов"  бяха транспортирани трима от пострадалите. Те са преминали подробни прегледи и изследвания. След тях  жена и млад мъж са били освободени, а друг мъж остана в болницата.