19min.bg

Двама са загинали по време на лов

Двама души са загинали по време на лов през почивните дни, други са ранени. По информация на областните дирекции на МВР в страната – през уикенда са се случили поредица от ловни инциденти на различни места. Мъж е починал, след като и бил прострелян по време на лов край Айтос, съобщи Фокус. В неделя около 12.25 ч. в Районно управление на МВР - Айтос е получено съобщение за това, че в землището на с. Пещерско в местността Мандра баир, по време на законно организиран ловен излет е прострелян 49-годишен мъж от село Пещерско. Малко по-късно на път за МБАЛ Бургас той е починал в линейката.


52-годишен мъж е застрелян по време на лов в Старозагорско. В местността Градището край село Дълбоки е прострелян участник в ловен излет. При извършената проверка на място е установено, че по време на лова 49-годишният К. В. от Стара Загора е прострелял по непредпазливост с ловна карабина 52-годишен мъж. Пострадалият е починал на път към болницата.


71-годишен мъж e прострелян по време на лов във Видинско. Около 7.30 часа в неделя в землището на село Слана бара 45-годишен мъж, по време на излет при стрелба по бездомно куче със законно притежавана ловна пушка ЧЗ калибър 12 е ранил 71-годишния ловец от същата дружина. След оказана медицинска помощ пострадалият е освободен без опасност за живота.


Двама души са простреляни при ловен излет край село Владимирово, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Добрич.