19min.bg

Един от осъдените по делото Килърите търсил 70 хил. евро за отмъщение

Един от осъдените за мокри поръчки по делото Килърите търсил 70 хил. евро от затвора за отмъщение на хора, свързани с мегапроцеса. Това обяви зам. главният прокурор Ася Петрова, без да споменава името му.


Петрова бе наблюдаващ прокурор по делото, което на 1 декември м.г. завърши с три доживотни присъди на Петър Стоянов-Сумиста, Георги Вълев и Васил Костов-Кеца.


Това, което знам, ми е споделено от  лице, чиито имена ще запазя в тайна. Информацията ми е от преди месец, добави Петрова. Тя уточни, че не знае дали тези пари са били търсени за нейното ликвидиране.


Преди дни журналистка каза в телевизионен ефир, че Килърите готвили покушения срещу бившия шеф на звеното Контратерор на ГДБОП Валентин Цоновски, Петрова и свидетелите, като един от тях е Боян Джамалов.


Петрова каза, че такива сигнали има. "Знам за 2 сигнала по отношение на Валентин Цоновски, свързани с живота му, включително с поръчване на убийството му. Мисля, че тези сигнали са в службите, те трябва да работят по тях", добави прокурорката:


Заместничката на Сотир Цацаров коментира и разстрела на бизнесмена Петър Христов. "Той имаше роля в операциите Килърите и Наглите и имаше твърдения, че покушението е отмъщение, поръчано от затвора и което може да застигне още хора".