19min.bg

Едни от най-важните избори след 89-а година: Карадайъ

Движението за права и свободи се регистрира за предстоящите парламентарни избори на 4-ти април.


„Много важни избори за България, според нас от Движението за права и свободи. Едни от най-важните избори след 89-а година. Тези избори ще определят посоката за развитие на България. Доколко ускорено и догонващо ще се развива страната или ще продължаваме да затъваме”, каза лидерът на партията Мустафа Карадайъ.


Целите пред Движението той посочи, че са постигане на добър резултат, за да може да се възстанови нормалността в политиката и демокрацията. 


„Имаме ясна програма за ускорено догонващо развитие на страната. Последните 4-5 години постоянно повтаряме нашите приоритети и сме призовавали към всички отговорни политически сили да седнем на една маса и да определим приоритетите. За съжаление, това не се случи. За наша гордост, нашите приоритети, вече са такива и на Европейския съюз”, каза още лидерът на ДПС.



Потенциален партньор на Движението можел да бъде всеки, който носи отговорност България да се развива ускорено и догонващо и споделя приоритетите на ЕС. 


Днес е предпоследният ден за включване в предизборната надпревара. До момента 22 партии и коалиции са подали документи в Централната избирателна комисия.



 Снимка: Георги Димитров, Нова тв