19min.bg

Екипи на МИС участваха в ликвидирането на последици от силния вятър и дъждовете

Екипи на Министерството на извънредните ситуации (МИС) участваха в ликвидирането на последици от силния вятър и дъждовете в областите Варна, Бургас, Монтана и Смолян, съобщиха от пресцентъра на МИС за БГНЕС.


Спасителите от Варна премахнаха прекършено дърво, затиснало две коли на кръстовище в центъра на града. Днес те доставиха вода за болните от болницата по онкология, където поради ремонтни дейности беше спряно водоподаването. Силният вятър прекърши дървета и събори антени от жилищни блокове в Бургас. Екипи на МИС от Териториалната дирекция в областта работиха в жилищните комплекси Изгрев и Славейков. В Монтана високи подпочвени води наводниха асансьорни шахти в Стоматологичната поликлиника, спасителите се отзоваха на сигнала веднага след неговото получаване. Дъждовете активизираха свлачищни процеси в област Смолян, където в района на село Стърница падна подпорна стена. Формирана е комисия за предприемане на мерки за укрепване на стената и оценка на щетите.
Катастрофа между два леки автомобила на пътя Пазарджик – Панагюрище, на разклона за село Априлци, отне живота на един човек, а петима са ранени и настанени в болница. Спасителен екип на МИС от Пазарджик извлече катастрофиралите автомобили и обезопаси пътя от разлетите гориво смазочни материали.
Териториалните дирекции на МИС продължават наблюдението на реките и водосборните райони на територията на цялата страна.