19min.bg

Елена Йончева: ГЕРБ си отиват

Преките чуждестранни инвестиции за десет години са намалели десетократно, заяви пред Нова говорителят на ПГ на БСП Елена Йончева. Тя подчерта, че причината за това са: корупция, лоша бизнес среда и съдебна система, която работи бавно.


„ГЕРБ си отиват, защото във всяка една сфера докараха България до дъното. И хората започват да стават гневни”,  категорична бе тя. "Разговорът е как да измъкнем България от това дъно, на което се намира", подчерта Йончева.


В ефира на Нова тя попита какво се случва с медиите, образованието, със здравеопазването - закриване на държавни и общински болници, както и битовата престъпност.


Журналистката посочи доклади на държавния департамент на САЩ, според които се конкретизира за корупция по високите етажи на властта, свързана с изграждането на инфраструктурни проекти.


"Пътувайки по магистралите, ние плащаме данък "живот". Искаме да се вземат проби от АМ Тракия, АМ Струма и АМ Люлин. Ще покажем и колко е откраднато, за да може да не плащаме този кръвен данък", завърши Елена Йончева