19min.bg

ЕНП с декларация срещу правителството

''Нови неманипулирани избори са единственият изход от сегашната деструктивна политическа безизходица, които ще възвърнат доверието на голяма част от българското общество и европейските партньори в българските институции“. Това се посочва в резолюция на ЕНП, съобщиха от ГЕРБ, която е част от нейното политическо семейство.


Европейската партия осъжда безпрецедентно агресивната и манипулативна предизборна кампания, в резултат на която бе сформирано коалиционно правителство от социалисти и либерали, чието съществуване е възможно само чрез подкрепата на Атака, пише още в становището.


Европейската партия изразява огромно разочарование по отношение на опитите на управляващата коалиция да назначи на ключови управленски позиции лица със съмнителна професионална и морална репутация. Партията приветства като легитимни мирните протести на българското гражданско общество, както и настойчиво подчертава, че политическата криза в България заплашва демократични ценности и принципи в ущърб на бизнеса и гражданското общество в България и в Европейския съюз като цяло, допълват още от ЕНП.