19min.bg

Ердоган: Нашата история е история на милост и състрадание

"Нашата история не е история на кланета. Нашата история е история на милост и състрадание. Това е разликата между нас", заяви  турският президент Реджеп Ердоган във връзка с резолюцията, приета в четвъртък от германския парламент, признаваща за геноцид избиването на арменци през Първата световна война в Османската империя, съобщи в. Дейли сабах.


По думите на Ердоган Германия е последната страна, която би трябвало да провежда такъв вот и призова Берлин първо да даде сметка за Холокоста и действията си в Намибия.


"Германия! Отново ти казвам: първо, трябва да отговаряш за Холокоста. И как изби над 100 хиляди намибийци в Намибия; трябва да дадеш сметка и за това", заяви Ердоган вчера на церемония по дипломирането в университета Себахаттин Заим в Истанбул.


 


"Признаването от Германия на някои безпочвени и изопачени твърдения представлява историческа грешка", написа турският правителствен говорител Нуман Куртулмуш в профила си в Туитър веднага след гласуването в Бундестага. Само ще напомним, че комшиите доказано избиват 1,5 млн. арменци!