19min.bg

Естествените партньори на ГЕРБ са тези в сглобката, плюс БСП и ИТН: Борисов

Естествените партньори са тези, които бяхме в сглобката, плюс БСП и ИТН. Това заяви в кулоарите на парламента преди днешното заседание на НС лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Бях провокиран от регистрациите на политическите партии. Едно и също се говори и от вторите, третите и т.н. Според мен е честно да се каже на хората какво ще се прави след изборите, а не да се подлъгват българите и после пак да се държим като мажоритарно избрани партии. В демократичния принцип има преговори и коалиции за правителство.


До този момент сме изхарчили над 1 млрд. лв. само за избори и политическите партии не дават решения, като те свършат. Нека да не се явяваме и на тези избори с невъзможни коалиции. Ако не им харесва „джентълменско споразумение”, нека да измислят „умните” друга дума”, коментира Борисов.

„Ако трябва да направим изборите по-интересни - да използваме мажоритарен вот, има гръцка система - да използваме нея”, призова лидерът на ГЕРБ.

По думите му, ако ДПС се регистрира, тези „20 депутати от едното ДПС” и „20 от другото” няма да са от решаващо значение за формирането на кабинет.