19min.bg

Евакуираха летището във Франкфурт заради терористична заплаха

   Полицията евакуира един от терминалите на летището във Франкфурт за повече от час заради предполагаема заплаха за сигурността.

Летищните власти заявиха, че пътник е влязъл в обезопасената зона на Терминал 1А преди приключване на проверката, поради което е била предприета евакуация.

Те казаха, че мярката е предпазна и че всички пасажери е трябвало да преминат през повторна проверка. Това е довело до забавяне на полети на най-голямото летище в Германия.

Германската федерална полиция приключи операцията по издирването на подозрителен човек, предадоха Ройтерс и ТАСС, като се позоваха на изявление на компанията оператор на обекта.

Заплаха за сигурността вече няма. Летището ще се върне към обичайния режим на работа, съобщиха от Фрапорт.

Терминалът отново ще бъде отворен, пътниците ще могат да отпътуват, заплаха няма, заяви говорител на Фрапорт. Според него до края на деня може да има незначителни забавяния на полетите, затова пътниците трябва да следят информациите за тях.

От федералната полиция също съобщиха, че операцията на летището е приключила и не е бил намерен никакъв опасен предмет.

Задържан е човекът, който е напуснал преждевременно зоната за контрол. Засега полицията не каза нищо за мотивите му. Едно от предположенията е, че може да става дума просто за недоразумение, отбелязва ТАСС.

Говорителка на федералната полиция каза, че задържаният е разпитван. Германският в. "Билд" уточни, че заподозряното лице е от женски пол.

На терминал 1А се обслужват полетите на германската авиокомпания "Луфтханза" и нейни партньорски авиокомпании от обединението "Стар Алайънс".

Летище Франкфурт е с пътникопоток над 50 млн. души годишно, което го нарежда на трето място в Европа след лондонското "Хийтроу" и "Шарл дьо Гол" край Париж.


Източник: Дир.бг.