19min.bg

Facebook и Instagram разрешават призиви за насилие срещу руски войници и смърт на Путин

Американската компания Meta разрешава на своите социални мрежи Facebook и Instagram да не блокират призивите на потребителите за насилие срещу руски войници, съобщи Ройтерс, като се позова на вътрешни имейли.




Промените в политиката на компанията се дължат на военната операция на Русия в Украйна.


 


Според писмата на Meta призивите за насилие срещу руснаци са разрешени, когато в съобщението ясно се споменава военната операция в Украйна. Промените в политиката на компанията са приложими за потребители от Армения, Азербайджан, Унгария, Грузия, Латвия, Литва, Полша, Русия, Румъния, Словакия, Украйна и Естония.




Компанията няма да изтрие и призивите за смърт на президентите на Русия и Беларус Владимир Путин и Александър Лукашенко, отправени в Полша, Русия и Украйна.


 


Говорителят на компанията Анди Стоун потвърди информацията в публикация в Twitter, като добави, че макар призивите за насилие срещу руските военни да са разрешени, такива призиви срещу цивилни граждани ще останат забранени.




"Временно допуснахме форми на политическо изразяване, които обикновено нарушават нашите правила, като например изказвания с насилие, като "смърт на руските нашественици" Все още няма да допуснем достоверни призиви за насилие срещу руски цивилни граждани", каза той.


   Снимка: ВВС