19min.bg

Фандъкова: Имаме много инфраструктурни проекти

,,Имаме проекти, които са за още един пазар, имаме подписан договор за изграждането на спортни съоръжения в парковете, както и за модернизацията на общинските болници", съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова. Тя бе на официално посещение на обновения Женски пазар, заедно с директора на дирекцията Изграждане на административен капацитет и Югоизточна Eвропа – ГД Регионална и урбанистична политика Витория Аллиата Ди Вилафранка и зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова.


Проектът за реконструкцията на Женския пазар бе финансиран чрез ниско лихвен заем от Фонда за устойчиво градско развитие на София в рамките на инициативата Jessica.


Общият размер на инвестицията бе 8 513 010 лева, от които средствата по Jessica влизаха на 6 538 236,42 лева.


Изградени бяха 5 нови модулни едноетажни сгради с търговски функции, както и площи за временни и сезонни пазари и занаятчийски ателиета. Подменени бяха настилките по пътното платно и тротоарите около пазара. Реконструкцията превърна района в модерен и притегателен център за инвеститорите. „Търсихме възможност да направим средата подходяща както за живеещите тук, така и за туристите. Освен търговски площи, тук вече могат да бъдат организирани и културни събития", коментира Фандъкова. „Много сме благодарни на ЕК за тази възможност да работим по основните проекти, свързани с инфраструктура и с оперативните програми”, добави още тя. По думите и, инициативата Jessica е инструмент, който е запълнил една ниша, даваща възможност за възвръщане на вложените инвестиции.