19min.bg

Фандъкова недоволна от почистването на 3 булеварда

Строги санкции грозят фирмите, които не са се справили добре със снегопочистването. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова, която провери дейността през GPS-системата в Центъра за градска мобилност. Тя уточни, че не е била доволна от състоянието в което са били бул. България, бул. Владимир Вазов и други големи улици и булеварди в ранните часове вчера. Глобите за непочистен сняг пред блокове и офиси пък е 500 лв. Столичният инспекторат събра над 2 000 лв от санкции за ден.
Ако 15-те милиона лева, предвидени за снегопочистване, не стигнат, ще се мисли за пренасочване на средства, каза още Фандъкова. Аварирал трамвай пък принуди столичани да се придвижват пеша и да мръзнат в студа вчера сутринта. Той е излязъл от релсите на бул. Скобелев в района на Петте кьошета в центъра на София. Заради аварията временно бе преустановено движението на трамваи с номера 1, 6 и 7 в посока кварталите Иван Вазов, Борово и Лозенец.
Към 10,40 часа е било възстановено движението на трамваите по линия с номер 6.
Силно затруднено беше движението в район Младост, както и по бул. България и бул. Евлоги и Христо Георгиеви в участъка от бул. България до пл. Орлов мост.