19min.bg

Фандъкова: София да стане лидер в Югоизточна Европа

Важно е да работим за развитието на София така, че след една година тя да стане най-добрият град за живеене в Югоизточна Европа, каза кандидатът за кмет Йорданка Фандъкова на среща с авторитетни български личности, превърнали се в лидери на общественото мнение у нас. В столичния ресторант България тя сподели добрите идеи за София с творци, журналисти, общественици, министри, народни представители, общински съветници. 


Председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова, телевизионерът Хачо Бояджиев, актрисата Цветана Манева, скулпторът Георги Чапкънов, попевицата Милена, тв водещата Гала, композиторът Хайгашот Агасян, режисьорът Андрей Слабаков бяха сред гостите на срещата.  


Пред тях Фандъкова представи приоритетите за развитието на столицата. Заедно с новите линии на метрото, детските градини и площадките, от първостепенна важност са образованието, културата и спорта.


София трябва да стане делови и инвестиционен център в Югоизточна Европа, подчерта още Фандъкова. Затова трябва да бъде създадена добра среда за инициативност и предприемчивост, и за развитието на бизнеса. 


„Нека на 15 октомври да покажем, че гражданското общество го има“, обърна се към гостите кандидатът за кмет на София. Фандъкова благодари за подкрепата на обединената десница и на хората, които дават дневния ред България.