19min.bg

ФБР-то похвали МВР-то

Нивото на двустранно сътрудничество между ФБР и МВР е по-добро от всякога. Двете страни могат да се похвалят с успешни съвместни операции в областта на тежката организираната престъпност, киберпрестъпленията, престъпленията срещу финансово-икономическата система на двете държави и трети страни, както и конкретни успехи в областта на противодействието на международния тероризъм. Такава оценка даде директорът на ФБР Робърт Мълър, който се срещна във Вашингтон с българска делегация, начело на която е вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.
„ФБР шефът похвали волята за борба на българското правителство срещу корупцията във всичките ѝ форми и подчерта, че е трябва да се отдели специално внимание на киберсигурността“, съобщават от МВР.
От своя страна специалният съветник на президента Барак Обама по въпросите на контратероризма и вътрешната сигурност Джон Бренън похвали лично вътрешния министър Цветан Цветанов, като посочи, че той е допринесъл изключително много за повишаване на доверието между специалните и правоохранителните органи на България и САЩ.