19min.bg

Франция предотврати атентат, 6 души са арестувани в Брюксел

    Френски гражданин, заподозрян за планиране на терористично нападение, беше арестуван край Париж, заяви вътрешният министър на Франция Бернар Казньов, предаде БНР. Според него арестът е помогнал да бъде предотвратен атентат във Франция, чиято подготовка е била "в напреднал етап". Министърът допълни, че задържаният е бил "част от терористична мрежа".


    След ареста органите на реда са извършили акция в жилищна сграда в парижкото предградие Аржантьой. Полицията е отцепила района, а на място са пристигнали специалисти за обезвреждане на взривни устройства.


    По думите на Казньов, за момента няма доказателства за връзка между предотвратеното нападение и атентатите в Париж през ноември и в Брюксел тази седмица.


   Междувременно при полицейска операция в Брюксел бяха задържани шестима души. Органите на реда са предприели обиски и задържания в центъра на белгийската столица и в квартали в северозападната и североизточната част на града. Прокуратурата заяви, че операцията е във връзка с разследването на атентатите, извършени тази седмица.