19min.bg

Гърция прехвърля с влакове и автобуси имигранти към Македония

Положението в македонския град Гевгелия е непредвидимо. Гърция организирано с влакове и автобуси транспортира хиляди имигранти от Близкия изток до самата граница с Република Македония.


Това предаде репортерът на сръбската държавна телевизия РТС тази сутрин, цитиран от БГНЕС. Той съобщава, че македонската армия и полиция е започнала да раздава минерална вода на струпалите се в зоната между двете граници, но нелегалните имигранти хвърлят бутилките с вода обратно през мрежата. В информацията се посочва, че тази сутрин са пристигнали допълнително полицейски и армейски сили за контрол на границата. Рано сутринта само трима бяха пропуснати през границата.


Специалният пратеник на БГНЕС Божидар Стоилов от своя страна съобщи, че вече е потеглил третият влак от Гевгелия към сръбската граница за последните 24 часа.


БГНЕС припомня, че преди два дни по южната и северната част на Република Македония бе обявено кризисно положение. Само за 2 месеца от съседна Гърция в страната са пристигнали над 44 000 души. Всички те идват организирано до граничния пункт Гевгелия.