19min.bg

Гасилите пожари полицаи - наградени от министъра

"С огромно удоволствие днес връчих награди на колегите от ГДЖСОБТ за тяхното активно участие при потушаване на опустошителните пожари във Воден и Крайново;

За професионални действия и за съществен принос при изпълнение на поставените задачи по евакуиране, координиране, наблюдение и обход на селата Воден и Крайново с колективни награди отличих 108 служители от зоналните жандармерийски управления в Бургас, Кърджали, Пловдив и София към дирекция „Жандармерия“ при ГД „Жандармерия, специални операции и борба с тероризма“.

Сред наградените от мен са зам.-директорът на ГДЖСОБТ ст. комисар Петър Антиев, ст. комисар Виктор Празов, зам.-директор на ГДЖСОБТ и директор на Дирекция „Жандармерия“ и зам.-директорът на Дирекция „Жандармерия“ комисар Радослав Стойнев.

Освен това връчих специална награда на младши инспектор Мартин Нанчев – старши полицай от ГКПП – Царево към ГД „Гранична полиция“. На 16 юли той предприема професионални действия по време на гранична проверка на моторна яхта, при които са открити голямо количество наркотици – канабис, амфетамин, метамфетамин и кокаин", съобщи министърът на вътрешните работи К. Стоянов.