19min.bg

ГДБОП би 4-мес. бебе

    Въоръжени от ГДБОП са нахлули на грешен адрес в блок в столичния квартал Левски миналата седмица. Антимафиотите разбили вратата на апартамент, били и арестували семейство с 4-месечно бебе, което няма нищо общо с издирвана престъпна група.
Във вторник сутрин потърпевшите от  спецакцията разказаха как служителите на МВР са нахлули в домовете им. Те твърдят, че са бити и обиждани. През цялото време полицаите им викали "Боклуци". След като се разбрало за грешката, спецполицаите са се изнесли набързо от апартамента, без да се извинят. Малко по-късно при стресираните хора дошъл един от началниците в ГДБОП, извинил се и оправдал грешката с навигацията".
  "Събудих се" сутринта в шест без пет от голям трясък, от бутане по външната врата и се показах на прозореца и попитах: "Какво става, кой бута?". И един господин се показа и вика: "Тихо, госпожо, ние сме от ГДБОП". И аз викам: "Къде отивате, кой търсите?". И той вика: "Тихо, тихо, срещу вас отиваме", разказа Десислава Крумова. Тя се опитала да им каже, че там живеят дъщеря ѝ с четиримесечното си бебе, но никой не ѝ обърнал внимание.
Полицаите с качулки и автомати влезли в жилището и арестували мъжа. Малко по-късно разбрали грешката си и го освободили. Но междувременно на протестите му и на тези на Крумова отговорили с нареждане да мълчат и ги нарекли "Боклуци".
"На нас ни викаха: "Боклуци, млъкнете! Телефоните дайте, телефоните дайте", разказа Крумова. Тя