19min.bg

ГЕРБ даде заден за Росенец

Да бъде оттеглено решението, от месец април т.г., относно одобряване и изменение на ПУП на територията на лесопарк Росенец, предлагат в извънредна докладна записка председателят на ОС – Бургас проф. Севдалина Турманова и шефовете на постоянни комисии от ГЕРБ в местния парламент.


„Въпреки обществените ползи, бяха направени некоректни политически внушения, което доведе до изопачаване на истината и реалните мотиви за решенията на ОС. С цел да се нагнети обществено недоволство и във вреда на обществения интерес, фактите се представяха превратно, лансираха се неверни твърдения, че общината се е разделила със своя собственост в полза на частни лица. Така се подмени истинския смисъл на взетите решения”, мотивират се вносителите на докладната записка. Те обръщат внимание, че бяха подадени няколко жалби в съда, по които са образувани две съдебни производства. Те правят невъзможно изпълнението на взетите решения – нито ще се осигури безвъзмездно финансиране чрез ПУДООС, нито санитарно-охранителна зона за националния обект.


„В резултат на това се стигна до напрежение и разделение в обществото. Ние, като общински съветници смятаме, че нито един акт няма смисъл, ако той не получава безспорна обществена подкрепа, независимо от ползите, които ще донесе за обществото”, завършват общинските съветници от ГЕРБ.