19min.bg

ГЕРБ и ПП винаги са били заедно: Костадин Костадинов



„ГЕРБ и ПП винаги са били заедно един до друг. Това не подлежи на коментар и се вижда ясно от гласуванията  в НС”. Това каза лидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов по време на брифинг на партията.




„С изявлението си преди няколко дни Бойко Борисов, който каза, че партията може да работи с партии, които споделят едни и същи ценности с тях, определи една ясна разделечителна линия между ГЕРБ, ДПС, БСП, ДБ и ИТН и „Възраждане” от друга. Стана ясно и категорично, че всички приказки по наш адрес представляват поредната доза зле скалъпена управленска пропаганда.


 


С днешното изявление на председателя на ГЕРБ, че те са готови да подкрепят виждането на ПП по отношение на Северна Македония, че са готови да вдигнат ветото, всичко стана ясно. Многократно сме казвали и пак ще повторим – в българския парламент има 5 американски партии, 1 турска и 1 българска. Това, което обединява другите 6 срещу нас, е простичкото следване на чужди национални интереси.  По-важно  е, че вече започна да се оформя ново евроатлантическо мнозинство”, обясни той. И поясни, че от „Възраждане" са категорично против вдигане на ветото над Северна Македония.




„Този парламент се изчерпа морално и управленски”, заключи Костадинов.