19min.bg

ГЕРБ не намира за нужно повече да стои в пленарната зала: Атанасова

Парламентарната група на ГЕРБ не намира за нужно повече да стои в пленарната зала на Народното събрание. Това коментира на брифинг в парламента председателят на ПГ на партията Десислава Атанасова. „Няма никакъв повод нашата парламентарна група да бъде в зала и да прави кворум на това провалено и агонизиращо Народно събрание”, категорична е тя.


Атанасова обаче уточни, че ГЕРБ ще бъдат в пленарната зала и 59 депутати ще гласуват против правителството на Василев, ако бъде внесено. „Двете теми не бива да се бъркат. Говоря за безпредметното присъствие в пленарната зала и през вчерашния ден, и през днешния и вероятно през всеки друг до гласуване на правителство, ако има такова”, подчерта тя.


Реакцията на депутата дойде, след като беше решено изслушването на премиера Кирил Петков и на енергийния министър за цените на енергоносителите и доставките на газ да се проведе при закрити врата. „Това ли е целта на това управление - да скрие за пореден път поредния си провал”, попита Атанасова.


„Днес станахме свидетели на поредната порция нагло и арогантно поведение на това некадърно правителство. Смехотворно звучат твърденията на управляващите, че заседанието днес трябва да бъде закрито, защото имало секретни документи”, коментира Теменужка Петкова.


От ролята на бивш енергиен министър тя посочи, че „няма нищо секретно” в тази информация. „Не може да бъде секретна цената на природния газ и сигурността на доставките на синьо гориво за България. Кое е секретно? Цената я плащат хората и бизнеса. Те искат да засекретят това, че вчера изпълнителният директор на „Булгаргаз” ясно заяви, че до края на годината няма газ, няма осигурени доставки”, добави Петкова.