19min.bg

Гешев: Трябваше да подаваме оставки, ако бяхме оправдали Иванчева

Заместник главният прокурор Иван Гешев заяви, че ако бившият кмет на район Младост Десислава Иванчева е била оправдана, това е трябвало да доведе до вълна от оставки в прокуратурата и фамозната агенция за борба с корупцията (КПКОНПИ).


„Делото Иванчева се използва и преекспонира, за да се удари прокуратурата, специално - специализираната прокуратура. При оправдателни присъди щеше да бъде ползвано за закриване на прокуратурата, за оставки на зам.-главни прокурори, каза той по БНТ. Той не пожела да коментира оправдателните присъди на двете жени във връзка с взетия подкуп. Както е известно Иванчева и Петрова бяха осъдени само за поискан подкуп. Самият Гешев участваше в унизителния арест на двете жени пред спортното министерство преди точно една година. Тогава той заяви, че доказателствата по това дело са мечта за всеки един прокурор, а Иванчева и Петрова са светнали, като коледни елхи.


„Не съм чел присъдата, колегите  са я чели и не са сигурни, че Иванчева и Петрова са оправдани за получаване на подкуп. Трябва да излязат мотивите", заяви Гешев пред националната телевизия.


Заместник главният прокурор сподели още, чеособено тежкият случай на поискан подкуп в особено големи размери е сравним на едно убийство.  Той не пожела да коментира факта, че в тефтерчето на Иванчева е открит съвсем различен почерк от нейния.