19min.bg

Гласят секретар на младежкото ГЕРБ за министър на туризма

Йоанна Дочевска, която е секретар на софийската организация на младежкия ГЕРБ и член на националния координационен съвет на организацията е един от вариантите за нов министър на туризма.


Тя е управител на туристическата агенция „Планета турс“, а фирмата е собственик на нейния баща Пламен Иванов Дочевски, съобщи Bulgaria-News. Справка на 19` в Дакси показа, че 50% от капитала на


„Планета турс“ се държи от Пламен Дочевски, 40 на сто от Румяна Димитрова и 10 процента са собственост на Елиза Стоянова.


Родената на 1 януари 1984 г. Йоанна Дочевска не е известна в туристическите среди. Поради това браншовите сдружения в туризма са силно притеснени да не се повтори катастрофата с бившия председател на държавната агенция по туризъм (ДАТ) Марио ал Джибури назначен от Симеон Сакскобургготски през февруари 2006 година. Идеята млад и необременен човек да оглави туризма (тогава ал Джибури беше на 33 години) се оказа погрешна и доведе до неговата оставка 10 месеца по-късно. Сметната палата установи поредица от нарушения, медиите разследваха корупционни схеми и източване на ДАТ за милиони левове, пише още Bulgaria-News.