19min.bg

Гласуваха ключови решения за бъдещите инфраструктурни проекти в Царево

Днес на тринадесетото редовно заседание на ОБС - Царево бяха гласувани ключови решения за бъдещите инфраструктурни проекти в общината!

Остатъкът от средствата след финансиране на съществуващия дълг ще бъде използван за допълнителен обект – преустройство на незавършена сграда в медицински център в Царево и благоустрояване на прилежащото дворно пространство с изграждане на открит паркинг.

Ето и някои от обектите, които ще бъдат реализирани:

Детска градина "Ален Мак" – внедряване на мерки за енергийна ефективност и изграждане на фотоволтаична инсталация в основната сграда и филиала на градината в Царево

Медицински център – преустройство и благоустрояване на двора и паркинга в Царево.

Детска градина "Делфинче" - Ахтопол – ремонт и благоустрояване на дворното пространство .

ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" - Ахтопол – монтаж на котел и цистерна за гориво, обновяване на физкултурния салон и спортното игрище .

Физкултурен салон към ДГ "Ален Мак" – изграждане на пристройка към съществуващата сграда за по-добри условия за спорт .

Кметство с. Лозенец – основен ремонт на сградата .

Зона Север - Царево – изграждане на ново улично осветление в "ЗОНА СЕВЕР", а в с. Синеморец въздушното осветление ще бъде подменено с подземна кабелна мрежа.

Гробищен парк с. Лозенец – изграждане на нов гробищен парк заради запълване на капацитета на съществуващия.

ПУП и нов мост – одобрение на план за изграждане на дънен праг към нов мост по пътя Царево - Варвара - Ахтопол - Синеморец .

С одобряването на околовръстни полигони, редица земи в землищата на населените места ще се признаят за урбанизирани територии, което ще позволи гражданите да урегулират своите имоти и реализират инвестиционни проекти .

В заключение, кметът Марин Киров отправи покани към общинските съветници и гражданите за предстоящи обществени обсъждания относно отчета на дейността на общинската администрация за изминалата година . Обсъжданията ще се проведат в населените места на територията на общината.