19min.bg

Гласувайте с 200 и се смейте за това, което ще причинят на държавата: Борисов към ГЕРБ

Премиерът в оставка Бойко Борисов събра актива на ГЕРБ в Банкя и обяви, че имат готови млади и нови кадри за кметове и министри.

Борисов упрекна президента Румен Радев, че бави процеса по връчване на втория мандат. Критика имаше и към „Има такъв народ“, на които предстои да се връчи вторият проучвателен мандат за съставяне на кабинет.

„Защо настояваха толкова бързо да върнем мандата, а един месец след изборите не знаем какво ще правят. Хвърлиха се да правят комисии”, коментира лидерът на ГЕРБ и допълни, че според него новите изборни правила няма да позволят следващите избори да протекат нормално.

„Депутатът Трифонов, може би, не разбра какво му направиха. Всички си отхвърлиха своите избирателни закони. Но от второто четене депутатът председател на партия Слави Трифонов носи цялата отговорност за провалените следващи избори. Това ще му го напомням всеки ден. Когато ги касират, ще го обвиня в задкулисие с Радев, че иска да държи държавата в диктатура. Нека ги приемат предложенията, гласувайте с 200 и се смейте за това, което ще причинят на държавата”, обърна се Борисов към членове на партията, предаде бТВ.