19min.bg

Главчев ще се срещне с кметовете на засегнатите от пожарите райони

През следващата седмица премиерът Димитър Главчев ще се срещне с кметовете на засегнатите от пожарите райони, за да се види каква нужда от помощ имат след стихията.

Държавата ще помогне за възстановяването на 19-годишното момче, което пострада тежко докато участваше като доброволец в гасенето на пожара край Стара Загора, каза още Главчев. То е със 75% изгаряния и е настанено в болница "Свети Георги". При необходимост ще бъде транспортирано в "Пирогов".

Големият пожар край Стара Загора предстои да бъде овладян, увери служебният премиер, който пристигна в района на бедствието.

Министър-председателят изтъкна, че към момента останалите огнени стихии, които бушуват в страната са овладени.

    "Огнищата се променят, до момента всичко е овладяно, с изключение на тук, но и тук е спокойно. Не мисля, че е критична обстановката. Предстои и тук да бъде овладяна ситуацията. Хората да бъдат спокойни, взимаме мерки навреме", заяви Главчев.

От днес по заповед на премиера започва да работи междуведомствен щаб, който да координира работата по справянето с горските пожари. В него влизат представители на Министерство на вътрешните работи, Министерство на външните работи, Министерство на отбраната и Министерство на земеделието и горите.