19min.bg

Горанов: Чакайте Мая с нов проект

 

 „Мая Манолова е болезнено амбициозна”, заяви финансовият министър Владислав Горанов, пред bTV. Той отбеляза, че сега може очакваме нов политически проект от бившия омбудсман.
„София щеше да и е тясна“, посочи Горанов. „Тя мислеше от тук да превзема държавата. Сега ще има допълнително време да се подготви“, подчерта министърът. „Скоро ще разберем какъв проект ще направи“, предрече той.
Припомняме, че подобен случай вече сме имали с Меглена Кунева, първоначално също издигана от ИК. След като на президентските избори през 2011г. спечели 1/2 млн. гласа в страната, от които в София повече отколкото Манолова има сега, тя учреди Движение България на гражданите. Само година и половина след това ДБГ се яви на парламентарни избори и не успя да влезе в НС през 2013г.
Общото е освен това, че ДБГ беше подкрепяща Манолова, сред дарителите им се забелязват издател и негови служители, които финансираха. При всички правителства и особено при всички просветни министри те стабилно и обилно печелят обществени поръчки за милиони.




Снимка: БГНЕС