19min.bg

Горанов е белег за задкулисие, сече Нинова

Бойко Борисов удобно мълчи за министъра на финансите Владислав Горанов, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, пред съпартийците си на по време 13-ата Конференция на Софийската градска организация на Столетницата.


Борисов смята, че ще се отърве от този ангажимент, като каза, че той е голям човек и да излезе да отговаря. Не, това не ти е Валери Симеонов, с когото да се оправдаеш, като с коалиционен партньор. Това е твой министър или може би не е? На кого е? Кой е назначил Горанов? Кой ще носи отговорнсот за това?”, риторично запита Нинова.


 Соцлидерката сама посочи отговорите на тези въпроси: „Според Конституцията и правилата в държавата- това е премиерът”. „Да излезе и да каже ясно: Горанов е министър на ГЕРБ и аз нося отговорност за това”, призова Нинова.  Тя предложи и другия възможен отговор: „Горанов ми е назначен от друг и ми е трудно да понеса отговорност за това. Говоря за задкулисието. Защото, когато институциите не работят, когато са нарушени принципите на държавност, на правовата държава, някой взема решенията другаде. Това е вторият белег на модела, който искаме да променим. И Горанов е ярък израз на този модел”.